| Receta | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Bebushi I/E Respektuar
Numri i postimeve : 54 Age : 18 Location : Beb Ne Karroce Registration date : 29/08/2007
| Titulli: Receta Thu Aug 30, 2007 2:15 am | |
| Hajt Iher Se Na Ka Marr Uria E Meqe Ju Pritoni Me Na Bo Me Hanger Na Jepni Raceten Se I Bojm vet | |
|
| |
PearL AdMiniStRaToR GloBaL
Numri i postimeve : 2486 Location : Ne Boten E Lumturise Registration date : 29/08/2007
| Titulli: Re: Receta Thu Aug 30, 2007 2:24 am | |
| Hahhahahha ok po te jap une nje recete : Merr tiganin vere ne zjarr ,hidhi vaj lere sa te behet mire vaji pastaj merr dy veze dhe hidhi brenda ne tigan hahahahhahahaha ,ja nje recete e shpejte dhe praktike per djemte | |
|
| |
webmaster ViP
Numri i postimeve : 802 Age : 40 Location : Ancona Registration date : 29/08/2007
| Titulli: Re: Receta Thu Aug 30, 2007 2:38 am | |
| Mos haro pak sallam napolitan por shiko te kete etiketen EHW dhe pri 5 feta dhe hidhi me vezt ca te hash mor cun :p | |
|
| |
PearL AdMiniStRaToR GloBaL
Numri i postimeve : 2486 Location : Ne Boten E Lumturise Registration date : 29/08/2007
| Titulli: Re: Receta Fri Aug 31, 2007 12:44 am | |
| Patellxhane te mbushur Per 4-5 persona duhen: Patellxhane 1kg Qepe 6-7 kokrra ,salce nje luge gjelle hudhra 2 kokrra,kripe,piper,majdanos Patellxhaneve u qerohet bishti,u hiqet lekura ne tre rripa siper dhe nga te dyja anet.Priten per se gjati tek pjesa e siperme e deri ne mes te tulit.Patellxhanet vendosen ne uje me kripe per gjyse ore.Nderkohe ne tigan me vaj skuqet qepa e grire ne forme gjysmerrethi ,shtohen domatet e qeruara dhe te prere ne copa te vogla;vazhdon skuqja ne zjarr te lehte ne menyre qe qepa te zbutet. Ne fund shtohen hurdhra te grira,majdanos,piper,kripe dhe pak uthull. Patellxhanet kullohen ,shpelahen dhe skuqen ne tigan me pak vaj ,pastaj rreshtohen ne tave,hapen ne vendin e prere dhe mbushen me masen e pergatitur. Siper u vihet nga nje fete domate. Shtohet pak uje dhe piqen ne furre per nje ore,furri jo shume i nxehte
Edituar pėr herė tė fundit nga nė Fri Aug 31, 2007 12:54 am, edituar 1 herė gjithsej | |
|
| |
webmaster ViP
Numri i postimeve : 802 Age : 40 Location : Ancona Registration date : 29/08/2007
| Titulli: Re: Receta Fri Aug 31, 2007 12:50 am | |
| beje me shkronja me te madhe se u qorua mamaja ime | |
|
| |
PearL AdMiniStRaToR GloBaL
Numri i postimeve : 2486 Location : Ne Boten E Lumturise Registration date : 29/08/2007
| Titulli: Re: Receta Fri Aug 31, 2007 2:40 am | |
| Hhahahahhahha mami yt duhet ta dije kete recete se eshte tipike shqiptare mistrec | |
|
| |
DuReX AneTaR I Ri
Numri i postimeve : 15 Registration date : 30/08/2007
| Titulli: TAVE KOSI OSE TAVE ELBASANI! Sat Sep 01, 2007 11:25 pm | |
| Shume recete e thjeshte kos,oriz dhe mish shqerre .Belldum ne tepsi dhe ne furre. Sa per masat simbas oreksit dhe personave vendosni vete. | |
|
| |
webmaster ViP
Numri i postimeve : 802 Age : 40 Location : Ancona Registration date : 29/08/2007
| Titulli: Keku Sun Sep 16, 2007 3:28 pm | |
| 4 kokra veze 4 gota sheqer 4 gota miell 4 filxhan kos 2 filxhan vaj ulliri 2 luge kafeje me sode buke : rihen vezet fort hidhet sheqeri dhe rihen fort bashke pastaj hedh kosin dhe prape rihen hidhet vaji pastaj hidhet mielli dhe soda dhe rihen hidhen ne tave dhe vihen ne furre me nje gradacion 100 grade dhe prit te piqet sa u lodha duke e rahur | |
|
| |
jerimida AneTaR HeRo
Numri i postimeve : 489 Location : ne konfuzitet Registration date : 22/09/2007
| Titulli: Re: Receta Tue Sep 25, 2007 5:17 pm | |
| si doli keku?po ne do na japesh nje cike te provojme? | |
|
| |
PearL AdMiniStRaToR GloBaL
Numri i postimeve : 2486 Location : Ne Boten E Lumturise Registration date : 29/08/2007
| Titulli: Re: Receta Sat Sep 29, 2007 12:01 am | |
| Burani
Pėr 4 vete
Duhen:
- spinaq 1kg - oriz 1 filxhan kafeje - vaj 4-5 luge gjelle - qepe 1 kokerr - salce 1 luge gjelle - kripe, piper, koper
Gatimi:
Spinaqi pastrohet, dhe pervelohet ne ujė te vluar me kripe pėr 1-2 minuta. Orizi pastrohet, lahet dhe zihet derisa te jetė gjysėm i gatshėm. Hidhet spinaqi i perveluar. Skuqet qepa derisa te marrė ngjyrė ari, i shtohet salce domatesh dhe piper skuqet edhe pak dhe hidhet ne spinaqin me oriz. Zihen tė gjitha se bashku pėr 10 minuta (derisa orizi te jetė gati). Ne fund mund ti hidhet koper ose nenexhik.
Musaka me patate
Pėr 4 vete
Duhen:
- Patate 1 kg - qepe 6 kokrra mesatare - vaj 3-4 filxhane kafeje - domate 5 kokrra (1 luge gjelle salce) - kripe, piper, dafine
Pėr salcen e bardhe:
- Gjalpe 1 luge gjelle - miell 1 luge gjelle - qumėsht 1 gote caji - vezė 1 kokerr - kackavall (djathe) te thermuar njė luge gjelle
Gatimi:
Patatet qerohen, lahen dhe priten ne feta te rrumbullakta, me trashesi 5-7 mm. Skuqen patatet derisa te krijohet njė kore e lehtė. Qepa e prerė ne formė gjysmerrethi skuqet me vaj ne zjarr te ngadalshem ne mėnyrė qe tė mos digjet, por te zbutet. Shtohen domate te qeruara dhe te prera ne copa kubike, pak salce, kaverdisja vazhdon edhe pak, shtohet kripe, piper flete dafine. Ne taven e lyer me vaj shtrohet njė shtrese patatesh te skuqura, mbi to gjysma e qepes, pėrsėri njė shtrese tjetėr patatesh dhe pastaj pjesa tjetėr e qepes. Mbi kėto prapė shtrohet njė pjesė patatesh. Ne njė edhe kaverdiset miell mė pak gjalpe, shuhet me gjumesht, pėrzihet mirė derisa te marrė vale, hidhet kripe dhe lihet masa te trashet. Hiqet nga zjarri ftohet pak dhe pėrzihet me vezė. Salca e pėrgatitur hidhet mbi musakane, sperkatet me gjalpe dhe djathe kackavall. Tava vihet ne furre pėr tu pjekur pėr 30 minuta.
Pastico pikante me patate te furres
Perberesit pėr katėr persona 1 kile patate te zjera leng i filtruar i dy kokrrave limon 2 luge majdanoz i grire kripe dhe vaj ulliri spec i kuq djeges njė koker qepe 200 gr ton njė luge majonez Koha 1 ore.
Pergatitja Patatet e zjera ende te ngrohta, prijini ne feta dhe i perzieni shpejt me lengun e limonit, 2 luge majdanoz te grire, kripe dhe specin djeges te grire holle. Perzijeni mirė dhe lereni pak ashtu. Vendoseni mbi njė leter zjarrduruese te lyer me vaj ulliri, brenda njė bordure pėr t'i dhėnė formė. Beni njė shtrese tė parė me patatet duke ushtruar njė presion te lehtė mbi to. Shtoni 200 gr ton dhe qepen e grire dhe pastaj vendosni pjesen tjetėr te patateve. Futeni ne frigorifer dhe lereni pėr te paktėn 1 ore. Nxirreni me kujdes nga letra duke hequr dhe borduren dhe vendoseni pasticon ne pjate. | |
|
| |
PearL AdMiniStRaToR GloBaL
Numri i postimeve : 2486 Location : Ne Boten E Lumturise Registration date : 29/08/2007
| Titulli: Re: Receta Sat Sep 29, 2007 12:04 am | |
| Mish role
(Koha e pergatitjes : 30 minuta)
Ingredientet : Pėr katėr persona
- 4 eskallope vici - 4 feta te holla proshute - 150 gr djath zviceran - 50 gr gjalp - 1 filxhan te vogėl me krem te fresket - 2 luge gjelle vaj - 2 limone - piper dhe kripe
Pergatitja: Prejeni djathin ne feta sipas gjatesise se eskallopeve. Vini midis ēdo eskallopi dy ose tre feta djath dhe njė fetė proshute.
Rrotullojini fetet e eskallopeve dhe u ngulni nga njė shkop kokteili (ose shkop dhembesh). Mund ti lidhni dhe me pe kuzhine pėr mish, por mos e shtrengoni shumė. Ngrohni vajin dhe gjalpin ne njė tigan. Sapo te bėhet yndyra me ngjyrė kafe, vini copat e rrotulluara te mishit ne tigan. Skuqini derisa tė gjitha anet te marrin ngjyrė flori ose kafe nga e skuqura.
Uleni zjarrin dhe lereni mishin te skuqet ngadalė pėr 10 minuta. Hidhini pėrsipėr lengun e limoneve dhe disa luge gjelle krem, Provoni salcen dhe shtojini kripe e piper sipas deshires suaj. Vendosni ne pjate te ngrohura me pare pak garniture me feta limoni dhe disa gjethe majdanoz.
Speca te mbushura nga Kamargue
(Koha e pergatitjes : 95 min)
Ingredientet : Pėr 4 persona - 4 speca te bukur dhe te medhenj - 100 gr oriz - 300 gr mish i skuqur - 2 gota leng mishi - Salce nga domate te fresketa - 2 qepe - Buqete erezash - Stafidhe dhe berthame pishe - Kripe, pipe, vaj ulliri
Pergatitja :
Lani orizin (nėse ėshtė e nevojshme) dhe skuqeni atė pėr disa minuta mė pak vaj. Prisni 5 minuta dhe hidhni me pas aq leng mishi sa orizi tė mos duket me. Hidhini kripe dhe lereni te zjere pa e mbuluar me kapak. Orizi duhet te jetė i lirė dhe gati i thate, por jo shumė i bute.
Skuqni qepet e prera ne pak vaj. Perzieni orizin, mishin, qepet e skuqura, erezat e prera dhe gjysėm gote vaj ulliri ne njė tas dhe hidhini edhe pak salce domate dhe gjysėm gote vaj ulliri sėrish. Bejeni shijen sipas deshires me kripe dhe piper. Shtojini stafidhet dhe berthamat e pishave.
Prisni pjesen e siperme (kapakun) e specave. Hiqni pjesen e brendshme bashke me farat. Hiqini lekuren specave (edhe nga kapelja) duke i lėnė pėr 4-5 minuta ne njė tenxhere me 3 litra ujė qe valon, pėr ti bėrė ato me te buta. Merrni njė tave ku specat do vihen pranė njera tjetres, dhe hidhini pak vaj taves. Lerini specat pėr 5 minuta me pjesen e poshtme lart qe te kullojne.
Vendosini ne rregull specat dhe mbushini plot me miksin qe keni pėrgatitur me pėrpara. Vendosini sipėr kapaket ēdo speci dhe hidhini pak vaj ulliri sipėr. Mbulojeni gjithė taven me njė leter alumini ne mėnyrė qe letra tė mos shtype specat, dhe vendoseni ne furre pėr 30 minuta me njė temperature 200Ćā° C. Hidhini me pas pak leng mishi sipėr specave dhe lerini edhe njė ore ne furre me njė temperature me te ulet.
| |
|
| |
PearL AdMiniStRaToR GloBaL
Numri i postimeve : 2486 Location : Ne Boten E Lumturise Registration date : 29/08/2007
| Titulli: Re: Receta Thu Oct 04, 2007 9:13 pm | |
| Fėrgesė Tirane
Pėr 4 vetė Duhen: - speca 10 copė mesatare - domate 4-5 kokrra mesatare - vaj 2 filxhanė kafeje - miell 1 lugė gjelle - vezė 2 kokrra - hudhra 4-5 thelpinj - gjizė 4-5 lugė gjelle - spec djegės (sipas dėshirės)
Gatimi:
Pasi u eshte hequr bishti dhe farat, specat lahen dhe skuqen. Nė vajin qe ngelet hidhen domatet e qėruara nga cipa dhe tė grira hollė, kaverdisen derisa masa tė trashet, hiqen nga zjarri dhe shtohen vezėt, speci djegės, majdanozi i grirė hollė, gjiza ose djathi. Masa vendoset nė pjatė dhe sipėr vendosen specat e fėrguar | |
|
| |
PearL AdMiniStRaToR GloBaL
Numri i postimeve : 2486 Location : Ne Boten E Lumturise Registration date : 29/08/2007
| Titulli: Re: Receta Thu Oct 04, 2007 9:15 pm | |
| Oshmare Korēe
Pėr 4 vetė Duhen: - Miell misri 3 filxhanė ēaji - qumėsht 4-5 filxhanė caji - djathė 2 filxhanė kafeje - gjalpė 2-3 lugė gjelle - kripė
Gatimi:
Nė njė enė me gjalpė, shtohet djathi dhe skuqet pak. Pastaj hidhet qumėsht dhe pasi merr valė i shtohet miell misri, pėrzihet me shpejtėsi qė tė mos krijohen kokėrriza dhe piqet derisa tė shkėputet nga anėt e enės dhe tė dalė yndyra. Vendoset nė pjatė lugė-lugė dhe shėrbehet e ngrohtė.
| |
|
| |
unknown AneTaR HeRo
Numri i postimeve : 242 Registration date : 27/11/2007
| Titulli: Cobb Salad Tue Feb 05, 2008 6:22 pm | |
| Cobb Salad: 1 njeri
1 tas qelqi me jeshilra/barishte 6-7 ullinj 3 luge feta djathe (djathe dele) 3 luge mish deri (te grire dhe te skuqur) 3 luge gjize (djath i bute) 5 fela domate 5 fela kastravece 5 ringje qepe ( te kuqe)
i hidhet edhe blue cheese por juve nuk kine andej.
bashkone te gjithe bashke, dhe gati.
**dressing: balsamic viniger
ose cfar kini preferece*
Edituar pėr herė tė fundit nga nė Tue Feb 05, 2008 6:35 pm, edituar 1 herė gjithsej | |
|
| |
unknown AneTaR HeRo
Numri i postimeve : 242 Registration date : 27/11/2007
| Titulli: Ceasar Salad Tue Feb 05, 2008 6:27 pm | |
| Ceasar Salad: 1 njeri
1 tas qelqi me marule (Romaine lettice) 5-6 crutons ( fela katrore buke te thate dhe me herzeza) 2 luge djathi te grire imet (mozarella) 6-9 fela katrore (kube) mish pule te pjekur
bashkohi te gjitha ne tas.
dressing: italian ( vaj i bashkuar me fara domate, piperke, dhe erza te tjera)
Edituar pėr herė tė fundit nga nė Tue Feb 05, 2008 6:34 pm, edituar 1 herė gjithsej | |
|
| |
unknown AneTaR HeRo
Numri i postimeve : 242 Registration date : 27/11/2007
| Titulli: Portabella Saad Tue Feb 05, 2008 6:33 pm | |
| Portabella Salad: 1 njeri
1 tas qelqi me barishte 5-8 fela kerpudhe te skuqura (prere katrore) 2 luge gjelle me fara kumbulli te pjekura (pumpkin seeds) 3 luge mana te thara (cranberries) 5-6 fela katrore kubike (1cm me 1cm) buke te bute ( pa herezeza)
bashkoi te gjitha.
dressing: balsamic viniger (vaj i bashkuar me uthull) | |
|
| |
unknown AneTaR HeRo
Numri i postimeve : 242 Registration date : 27/11/2007
| Titulli: Kuzhina Amerikane Tue Feb 05, 2008 6:50 pm | |
| Meat Loaf: 4-5 veta
1/2 kg mish te grire 5 veze te zjera 1/2 vazo me salce domate (spagetti sauce) e baskuar me erzza dhe me kerpulla
Pergatitja: 1) zjihen vezet dhe qerohen dhe lihen menjane. 2) ne nje tave te vogel ( te drejte dhe jo shume te gjere--jo alumin, qelq qe mban temp eshte mire fare) hidhi vaj. 3) radhit mishin e grire ( te gjalle) ne tepsi 4) ver vezet e zjera mbi mishin e grire 5) me ne fund mbulohi vezet me mish nemaje 6) hidhi salce, duke e mbuluar mishin e gjalle 7) fute ne furre me 350*C per 30 min ose provoje duke futur piruan.
Nxirre nga furra dhe prije fela tamam sic e pret buken ( ose si roast beef ne english).
| |
|
| |
unknown AneTaR HeRo
Numri i postimeve : 242 Registration date : 27/11/2007
| Titulli: Chicken parmasan Tue Feb 05, 2008 6:59 pm | |
| Chicken parmasan: 4-5 njerez
450 g mish pule te jene prere fela ( mishi i bardhe vetem) 1 kuti macarona te gjata ( spagetti) 1/2 vazo salce e pergatitur me herezeza 5-6 luge parmasan djathe i grire imet
Ne nje ene zje macaronat ( u hidh kripe), pastaj skuqet pulen ne nje ene tjeter. Ne nje ene bashko macaronat e hidhi salce dhe leri pak te avullojne ne zjar ( salcen). Ne nje ene tjeter bashko felat e pules te pjekura dhe siper u hidh parmasan cheese ( djath parmasan te grire) dhe futi ne fure per 5 min sa te shkrije djathi. Me ne fund hidh ne pjate macaronat me salce dhe ver edhe nje fele pule. | |
|
| |
monica I/E Respektuar
Numri i postimeve : 125 Registration date : 23/01/2008
| Titulli: Lasagna Wed Feb 13, 2008 9:54 pm | |
| Lasagna 4 - 5 veta
1 vazo salce (domate)--i pergatitur me kerpudha, rrigon, edhe hereza te tjera.
1 pako makarona (lasagna lloji)
1 kuti/vazo djathi Riccota cheese
1 kg mish te grire te fresket
1) skuqet mishi i grire. 2) zihen makaronat. 3) ne nje ene: 1) rradhit fletet e lasagnas (makaronat), 2) rradhit mishin, 3)radhit djathing (riccoa cheese), 4) radhit salcen (domate)...dhe keshtu vazhdo deri sa te mbarohen makaronat.
fute ne furre per 30 minuta ne 350*C. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Receta | |
| |
|
| |
| Receta | |
|