PearL AdMiniStRaToR GloBaL
Numri i postimeve : 2486 Location : Ne Boten E Lumturise Registration date : 29/08/2007
| Titulli: EMIGRIMI, SHKATERRIM APO PERMIRESIM I SHQIPERISE? Sun Jan 20, 2008 6:15 pm | |
| EMIGRIMI, SHKATERRIM APO PERMIRESIM I SHQIPERISE?
Emigrimi nga Shqiperia eshte ne permasa te medha. Shkalla e emigrimit nga zona rurale drejt zonave urbane dhe nga Shqiperia drejt vendeve te tjera kane qene nga me te lartat ne Europe. Shifrat e larta te te ardhurave nga emigracioni ne Shqiperi kane ndikuar pozitivsht ne uljen e varferise familjare. I pare nga nje kendveshtrim pozitiv, emigrimi ka sherbyer si nje valvul shpetimi ne vorbullen e perkeqesimit te kushteve ekonomike, dergesat e emigranteve kane luajtur rol thelbesor ne kontrollimin e bilancit ekonomik negativ te vendit, ndersa emigrantet e kthyer kane ofruar ekspertize te cmuar ne profesione te ndryshme. Nga ana tjeter, humbja e fuqise punetore te kualifikuar, infrastruktura e mbingarkuar e zonave urbane dhe shpopullimi i nje pjese te madhe te zonave malore dhe rurale deshmojne per katastrofen sociale qe shkaktoi kjo dukuri.
KUQ E ZI UN JAM, KRENAR QE JAM SHQIPETAR
Pothuajse shumica e shqipetareve ne shqiperi mendojne se te emigrosh eshte shume e lehte sepse jashte shqiperise behet jete mendojne ata. Te emigrosh nuk eshte aspak e lehte. Te emigrosh do te thote te rrishe large vendit tende, te rrish atje ku nuk perket, te rrishe pa pare nenen me vite te tera, te rrishe atje ku nuk je i deshiruar
Duke marre parasysh te gjitha keto veshtiresi shqipetaret serish vazhdojne te largohen nga vendi i tyre i shtrenjte me idene e nje ndryshimi per familjen e tyre dhe per vendin e tyre gjithmon pa harruar qe jan KUQ E ZI .
Kur degjon zethin e s'emes qysh e le qingji kopene blegerine dy a tri here edhe iken e merr dhene,
edhe ne i prefshin udhen njezet a tridhjete vete, e ta trembin ai s'kthehet, po shkon ne mes si shigjete.
Ashtu dhe zemra ime, me le ketu, tek jam, mua, vjen me vrap e me deshire aty, ne viset e tua.
KAM SHUME MALL PER SHQIPERINE
Emigrantet Shqipetare thone- kam shume malle per Shqiperine, aq mall kam sa te gjitha endrrat i shoh me Shqiperine. Dhe ky mall sa vjen e shtohet, eshte mbi te gjitha mallet: edhe mbi Dashurine. Malli eshte nje nga veshtiresite me te medha qe shqipetaret ndeshin ne emigrim. Mergimi eshte vuajteje shpirti. Emigracioni eshte enderr dhe zhgenjim njekohesisht. Por do te vazhdoje te mbetet nje plage e shoqerise shqiptare edhe per sa kohe situata ekonomike te ne te mbetet e veshtire, dhe fatkeqesisht, me sa duket kjo do te vazhdoje per shume vjet.
| |
|
unknown AneTaR HeRo
Numri i postimeve : 242 Registration date : 27/11/2007
| Titulli: EMIGRIMI, SHKATERRIM APO PERMIRESIM I SHQIPERISE? Sun Jan 20, 2008 6:23 pm | |
| permisim eshte emigrimi se po te rrine ne shqiperi te gjithe, pa pune, etj etj | |
|
ElEni AneTaR HeRo
Numri i postimeve : 310 Age : 39 Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: EMIGRIMI, SHKATERRIM APO PERMIRESIM I SHQIPERISE? Mon Feb 25, 2008 9:02 pm | |
| | |
|
Sponsored content
| Titulli: Re: EMIGRIMI, SHKATERRIM APO PERMIRESIM I SHQIPERISE? | |
| |
|