| Poezi Te Ndryshme | |
|
|
Autori | Mesazh |
---|
PearL AdMiniStRaToR GloBaL
Numri i postimeve : 2486 Location : Ne Boten E Lumturise Registration date : 29/08/2007
| Titulli: Poezi Te Ndryshme Thu Aug 30, 2007 1:18 am | |
| Ketu publikoni poezite qe keni lexuar dhe qe ju kane pelqyer me shume Unazen e dikujt tjeter ne gisht po e mbaj sa here qe e shoh,me mall per ty qaj, ti me mungon ,gjithcka qe ti je une te kerkoj por ti askund s'je. Tjetrin ne krahe e ty ne zemer jam mbush me mekate qe s'ju ve dot emer po mekati me i madh per mua mbete ti po si cohet jeta me keto marrezi!! Tjetri me puth buzen,e me perqafon une mbyll syte mendja tek ti me shkon rruges e shoqeruar kur dal me ate zemra ndalon rrahjet s'dua te shoh asgje. Une te dua ty me tjeter jetoj ai flet me mua,une emrin tend shqiptoj Pse qenka ndare me hile keshtu kjo bote, ne moshen me te bukur duke jetuar me lot.... !!!??? | |
|
| |
webmaster ViP
Numri i postimeve : 802 Age : 40 Location : Ancona Registration date : 29/08/2007
| Titulli: Re: Poezi Te Ndryshme Thu Aug 30, 2007 1:28 am | |
| Nuk ka lule pa arome Nuk ka njeri qe s'dashuron Nuk ka suprize pa lumturi Nuk ka jete pa dashuri. | |
|
| |
webmaster ViP
Numri i postimeve : 802 Age : 40 Location : Ancona Registration date : 29/08/2007
| Titulli: Re: Poezi Te Ndryshme Thu Aug 30, 2007 1:42 am | |
| Cdo dite e jetes time tashme kishte marr emrin tend. Mendova se kisha takuar njeriun e endrrave te mija, besoja se tashme gjithshka do kishe tejter kuptim.Ishe ti qe me beje te buzeqeshja cdo dite me shtrengoje fort the me premtove se gjithmon do jemi bashk.E une isha ajo qe te besova ta dhash puthjen time, endrrat e mia te cilat ti sot i ke shkatrruar E pse? Fillove te mendoje se sjam me per ty Me thoje se kishe degjuar shume per mua dhe ato fjale arrin te na ndanin ..Nuk kan faje te tjeret jo, por ti sepse po te kishe dashurine e madhe ti s'do lejoje askend te na ndaj Cfare ndodhi valle? A s'isha une ajo qe dikur thoje se do e ndash jeten me te? Ne zemren time tashme ska asgje edhe Emri yt eshte fshire ti se meriton dashurin time i kam fshire edhe lotet e fundit per ty sdo te qaj me per askend ndoshta keshtu qenka shkruar sdo jem kurr e lumtur, me mire pa askend se me nje njeri qe sdi te me dashuroj apo qe me donte vetem per kalimin e kohes... dje te dashuroja sot te urrejjjjjjjj......... | |
|
| |
webmaster ViP
| Titulli: Re: Poezi Te Ndryshme Sat Sep 01, 2007 2:59 am | |
| S'KAM DOT FJALE
Ju po heshtni o miq une besomeni s'ka cast as dite qe s'mendoj per ju e shikoj qiellin blu dhe yjet naten kur ben kthejllet nje kenge ia marr me ta E prape kthehem ne vete duke menduar se ku jane o Zot miqte e mi Flori Gezimi Engjelli Hajdari Femiu si i kalojne ditet ata E di se lexoni shume e percillni shtypin e dites ndersa une zihem me hesin me Kafken dhe Borhesin i coj te fala Kadarese e dialogoj me Qosjen e madh per cikerrime ketu ne Prishtine Nuk e di a me degjoni apo po flas o miq kam zene te hesht edhe vete nje djall ma ze udhen perdite e fluturon tek Fushes se Mellenjave aty ku u zhvillua Beteja e Kosoves e pati vrare Milushi Sulltanin tani zihen djajte e verdhe se na paskeshe qene i tyre ai bir Drenice ishte e dine te gjithe te mite Dhe tani prape ulem ne taverne pi nje gote uski mendoj per nje titull te ri te librit me poezi mbase do te jete DJALLI I VERDHE apo Engjelli vrau djallin mos u bezdisni per mua edhe pse e ndiej veten te vetmuar e kane liruar Fatmirin ne Gjyqin e Hages dhe do i lirojne edhe te tjeret sepse ata qe luftuan me djaj burgu nuk i mban dot brenda Ja ta ngrisim nga nje gote ne shenje dashurie o miq dimri s'mund ta ndale dot pavaresine e Kosoves as dashurine e perjetshme per te Oh ky qiell kjo toke aterore sa shume e duam dhe s'di a dime ta duam njesoj nese jo mos harroni permbi krye na rri shqiponja kurre s'kam besuar sa shume ju dua Prishtine,05.12.2005 | |
|
| |
Numri i postimeve : 2486 Location : Ne Boten E Lumturise Registration date : 29/08/2007
| Titulli: Re: Poezi Te Ndryshme Fri Sep 28, 2007 12:45 am | |
| Poezi nė dhe tė huaj
M'pikuan lotėt n'tok me ran mos harro atė ditė moj Nanė... N`ditė me diell nė Ditė Gzimit Mora Rrugėn e Mėrgimit... Sot s'kam gėzim as nuk kam gas, as prej mallit s'mund tė flas... Prandaj jam ul e po t'shkruaj Djali yt prej dheut t'huaj... Tė tregoj Nėnė pėrnjimend asgjė s'ėsht si nė vendin tem...
Qysh kam ardh kėtu mallkoj vehten mėrzia po na shkatrron jeten... Kėtu Hana rrin e fsheht, kėtu Qielli ėsht i errtė ... As Dielli nuk jep ndriēim s'ėsht si aj Dielli i Vendit tim... Kėtu Luleve s'iu vjen er, kėtu s'ka vjesht as s'ka pranver... Ka veē Dimėr e Vap e shkret mos me mujt njė nat me fjet...
Kėtu s'ka qef veē gjum e punė pa mirsi e shum zollum... Kėtu jan njerzit si bagėtia nga njė jave nuk shkojn tė shpia... Tash Nan shum nuk po tė shkruaj djali yt prej dheut huaj... Sa her tė duash mem kujtue puth dheun qė m'ka rrit Mue... Dhe mos harro se nji ditė kam me u kthye...
....Pra, njai bir Shqyptari, qi kėtė gjuhė tė Perėndis, trashigim, qė na la i Pari, trashigim s'ia len ai fmis; edhe atij iu thaftė, po, goja, qė pėrbuzė kėtė gjuhė hyjnore; qi n'gjuhė t'huej, kur s'asht nevoja, flet e t'vetėn e len mbas dore...
Gjergj Fishta
| |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi Te Ndryshme Tue Jan 15, 2008 10:36 pm | |
| XHELOZIA
-Ah kjo xhelozia e pakufizuar.
- Qe shume njerez ka helmuar.
- Eshte si droga qe te shkatarron.
- Avash... avash dhe se kupton.
- Dhe vetveten s'kontrollon.
- Se xhelozia ti mbyll syt
- Eshte si pema qe zben frut
- Te sjell mendimeshume te keqija.
- Te ben te largohesh.
- Nga miqt dhe shoqeria.
- Mjer atij qe i bie ne dere.
- Se mjerim ka perhere.
- S'ka harmoni dhe gezim,
- vetem grindje dhe terbim.
- Xhelozia e tepruar,
- te ben te humbasesh femijet dhe gruan.
- Nga fjalet e pamatur qe mund te thuash.
- Po pastaj i bien pishmanit.
- Po zemres se copetuar, si behet me dermani.
- Keshtu lereni c'mendurit.
- Hapi zemren gruas dhe femij's.
- Se mundesia nje here te vjen.
- Dhe kur iken me se gjen.
| |
|
| |
unknown AneTaR HeRo
Numri i postimeve : 242 Registration date : 27/11/2007
| Titulli: Re: Poezi Te Ndryshme Mon Jan 28, 2008 11:37 pm | |
| Dashuria
Gabimi im eshte dashurija e sinqerte Gabimi yt eshte se ti beson ne cdo dashuri