|
|
| Poezi Mbi Dashurine E Int ..... | |
| | Autori | Mesazh |
---|
PearL AdMiniStRaToR GloBaL
Numri i postimeve : 2486 Location : Ne Boten E Lumturise Registration date : 29/08/2007
| Titulli: Poezi Mbi Dashurine E Int ..... Wed Oct 03, 2007 1:58 am | |
| Kur jom ne mendime te kom prane zemres sime kur rruges kaloj veq per ty mendoj.
Te them sa shume te dua me thu se edhe ti me don e mallkuar qofte largesia qe zemrat na shkaterron.
Te dua-Shqip Jeg elsker deg-Norvegjisht I love you-Anglisht Ich Liebe Dich-Gjermanisht Te dua seriozisht Naten e mire gjumin e embel kon ta don zemra e pafsh ne enderr.
Ne kete nate te qet pran dritares qendroj shiqoj yjet lart dhe per ty Drita mendoj.
Me fal qe te dua kaq shume me fal qe ne zemer te lendoj me fal por eshte teper teper vone nuk mundem ty te harroj.
Me fal qe te bera padashur per mua pa qellim te mendosh me fal qe te bera per mua poezi me dhimbje te krijosh.
Me fal por njeriu prandaj vuan te dashuroj nje njeri si ti ti thaje lotet pa kaluar qerpikun dhe kur ti prek buzet te quhet DASHURI.
************* Une te shikoja ne sy me verbonte bukurija qe mbreteronte mbi ty.*
*
U pikellova shume qava shume per ty me beso se te dua pasha keta dy sy.
Pa ty nuk me rreh zemra pa ty s'mund ta kaloj jeten pa puthjen tende buzet e mija mbeten te etura Vitet kaloijn kurse jeta ndryshom Loti derdhet por syri nuk shteron Vetmija vuan dhe dashurija humbet Endra egziston por zemra esht dyfishuar Ndjenja lutet por s`te gjen dot Un te dua por kjo esht e kot.
Edhe jeta besim tek une ka humbur Kurse shpresat kerkojn rrugdalje As toka s`do te me baj mbi shpin Cdo gje nga une largohet Ndoshta s`dot kem as mbijetim O zot te lutem tregom si mundem Te bej nje rrikthim ne jeten time.
Jam tret jam humb ne vetmi Edhe falje kerkoj por as Ajo nuk me ndihmoj Edhe loti syrin ma verboj Por as ajo jeten s`ma lehtsoj Perseri do vazhdoj me shpres dhe mall me ndjenj dhe dashuri te te kerkoj ty.
*********** S`te Dua me zorė as me interes por te dua me shpirt deri s ate vdes
Sa yje ka qielli nuk mundem me i numri sa te don zemra ime s`mundesh me e besu
S`te mashtroj me shkrim s`te mashtroj me germa Te Dua nga Shpirti dhe nga Zemra
Ne takimin e par u digja si zjarrė, ne takimin e dytė te deshta si syt, ne takimin e tret ne zemer m`ke mbet
********** Per her te par kur ty te takova ne shikim te par ty te dashurova zeri yt i embel sikurse sheqeri syt e tu te bukur shkelqejn si dielli...
Vall pse jam i mallkuar kisha dashur ta di askush sdon per tme ndihmu e tme largoj nga kjo vetmi
Ndoshta per mua esht keshtu sa tjem gjall te vuaj askush sesht tani me mua ketu as i njohur as i huaj
Kam mbet ne errsir te kapkuar nuk edi ku te shkoj mjaft jam duke endrruar por prap asgje nuk ndryshoj
Nuk edi se si tja bej asgje nuk me kujtohet i gjith shpirti me esht semur e ende nuk po me sherohet
Po eci neper mjegullen e fatit tim ku askush spo mund te me gjej me ndihmo te lutem o shpirti im e vuajtjet e mia mi nderprej
Kalon pran meje me koke te ulur sme shikon as qe don ndoshta ti je e lumtur por zemra ime pot kerkon
Athua perse nuk me shikon nje her perse sme buzqesh nje her a ndoshta tjetrin dashuron e per mua smendon asnjeher
Dita agon e un gjithnje i merzitur me mir te mos kishte aguar se per mua cdo gje esht e pa perseritur prap asgje ska ndryshuar
Shkoj ne shkoll gjithnje duke menduar i merzitur i lodhur prej vuajtjeve mendoj se me ke harruar i ndar nga zemra yte si gjethet prej luleve
Te shoh dhe me mallengjim te shikoj tretem ne mendime duke te shikuar asgje prej teje nuk kerkoj vetem tmi tregosh arsyet e tua
Pir kot se ti nuk me kupton apo ndoshta me qellim keshtu vepron si tja bej qe te bindi dhe te tregoj se met vertet me zemer te dashuroj
Kur kalon pran meje me hapa te leht te cilet ne zemer me demtojn syt me mbushen me lot e un u treta e rrefuzimet tua jeten mua ma shkatrojn
Nga bukuria e madhe qe ke un tani dua te qmendem ti them vetes se per ne ket bot nuk je por ne boten tjeter te endem
Me mir te vdes se keshtu te jetoj ndoshta ne boten tjeter do te takoj por nese vdes vdes me nje shpres te pa shuar se ndoshta edhe nje her kam per te takuar | |
| | | PearL AdMiniStRaToR GloBaL
Numri i postimeve : 2486 Location : Ne Boten E Lumturise Registration date : 29/08/2007
| Titulli: Re: Poezi Mbi Dashurine E Int ..... Wed Oct 03, 2007 2:01 am | |
| NA U NDANE ZEMRAT S'TAKOHEN ME KURRE SHTAT MURET E TRADHETISE ME DJEGEN SI FURRE
PO TE MBAJ PER DORE S'KAM ZEMER TE LESHOJ SE TE KAM PASE DASHNORE KURR S'DO TE HARROJ
CDO GJE KA MBARUAR RRUGET NA JANE NDA SI PATE KESHTU ZEMER PAS SHPINE ME ME VRA
PO TE MBAJ AFER UL NE PREHERIN TIM DHE TE LUS TE MI FALESH NJE PUTHJE NJE PERQAFIM
ZEMRA ME ESHTE SHKATERRUAR SHPIRTIN MA KE DJEGUR SKAM FUQI ME ME JETUAR TANI KAM ME VDEKUR
ME MEND JAM I LODHUR NE TY DUKE MENDUAR EDHE ZEMRA PO ME QANE PSE TI ME KE TRADHETUAR
PERTY PO VUAJ EDHE SOT PLAGET I LAJ ME LOT ME DJEG SHPIRTI SI ZJARR NE MES NA QENDRON NJE VARR
ME SHTOHEJ PLAGE MBAS PLAGE PIKLLIM MBAS PIKLLIMI KUR ME THAE LAMTUMIRE SE PASKA ARDHE MBARIMI
TU AFROVA NGADALE E TI ME IKE ME VRAP POR KUR ERDHI FUNDI DORA IME TE KA KAP
MOS PROVO TE QASH U DESHT HERET TE MENDOSH SE SA VUAJTA UNE PER TY VONE DO TA KUPTOSH
SHUM PO E DON JETEN TI O MOJ E MJERA ME MIRE DUAJE VDEKJEN E MOS THE ZEMRA TJERA
QIELLI EDHE TOKA THOJSHE S'MUND TE QAHEN AS DY ZEMRAT TONA KURRE NUK DO TE NDAHEN
ME I LUMTUR NE BOTE ISHA TRUPIN TEND KUR E ZBULOVA ATY FSHIHEJ PASURIA QE SHUM KOHE UN E KERKOVA
KISHA DASHUR TE KEM KRAHE SI PELLUMBI TE FLUTUROJ QDOHERE KUR TE ME M,ERR MALLI TE VIJ TE TI TE PERQAFOJ
TE DUA TE DUA PA KUFI SE KUFIRIN E KAM SHKATERRUAR ZEMRA IME TE ZEMRA JOTE LIRISHT KA ME UDHETUAR
PERQAFUAR DHE SHTRENGUAR TE MERZITUR TE PIKLLUAR SHUM KOHE PA U TAKUAR POR PRAP TE PAHARRUAR
ME SHTOHEJ PLAGE MBAS PLAGE PIKLLIM MBAS PIKLLIMI KUR ME THAE LAMTUMIRE SE KA ARDHE MBARIMI
NGADAL PĖSHPĖRIS Kur mendoj pėr TY dhe ethe shpirti lėshon, mendoj pėr gjėn mė tė bukur nė jetė, mendoj pėr dashurinė tonė. Kur mendoj pėr sytė e trishtuar dhe buzėt qė dridhen pa fjalė, mendoj pėr flokėt e tua mbi gjoksin tim dhe zemrat qė rrahin pandalė
MOS ME LE Mos me le ne pranvere mos me le te mjere!!!! mos me le pa lule mos me le pa ere. Mos me le te lutem se te dua shume! mos me le pa shprese, mos me le pa gjume!!!!!! ti e di se te dua dhe vuaj per ty te lutem te lutem! mos ma dhuro vetmine ti je per mua shoqe ti je per mua gjdo send ti je ajo qe ne zemren time ke, me te bukurin vend!!!!!!!!!!!!!!!!!
TE dua. Dashurin Tende E Kujtoj Ne Zemer Do Ta Mbaj Un i Gezuar Kam Me Qen Kur Kam Me Te Puthur Dhuroma Dashurin Dhuroma Bukurin Tende Besom Se Nuk Mundem
Te Jetoj Pa Ty Ti Je Ne Zemren Time E Kenaqur, Ti Je Ylli i Im I Cili Ndrycon Per Mua Me Dhemb Zemra Pa Dashurin Tende Edhe Ti Do Te Ishe E Gezuar Kur Do Te Me Kishe Puthur Jeta, dhurat e natyrės. *Jeta, dhurat e natyrės. Dashuria, dhutat e jetės, Puthja, dhurat e dashuris. Fundi i tė qeshurit ėshtė mėrzija. Fryti i tė qarit ėshtė ngushllimi. Bukuria e njeriut pėrbėhet nga bukuria e fjalės qė flet.
**Pa ty** ēdo Dit pa ty, ėshtė sie njė dit pa diell. ēdo mbrėmje pa ty, ėshtė si njė nat pa yje. ēdo or pa ty, ėsht si njė jetė pa ndjenja. ēdo minut pa ty, ėshtė njė minut si mos te isha nė jetė. ēdo sekund pa ty, ėshtė si mos tmė reh zemra.
-LARG- Larg, Malli kėrkon tė mė afrojė afėr teje por larg, shume largė je . Syt e mi tė pėrlotur nga pritja e zgjaturė, buzėt e mija tė pėrvluara nga etja , e vallė kur do ta shuaj kėtė etje Syri tė kėrkon, s'tė gjen , vetėm loton dhe pret, Zemra nuk i beson syrit , Qindra , mijėra kilometra largė neshė , Pėr ne nuk ka ndarje , por durim . * - ĖNDRA - Njė ėndėrr plot ngrohtėsi dhe dashuri , njė ėndėrr plot emocione dhe ndjenja , njė ėndėrr plot vujatje dhe mendime , njė ėndėrr ku mundem te them TE DUA , dhe shpresoj se nuk do tė jet vetėm nė ėndėrr
- VETEM TI - Smundem tė mendoj diqka mė tė mir nė jet , se tė dashuroj,tė kam afer tė ledhatoj , ti ndjej puthjet tua , ta ndjej ngrohtėsin tėnde, Smundem tė mendoj diqka mė tė mir nė jet qė ti tė jesh i imi dit dhe net pėr mira vjet , pėr gjithmon, Smundem tė mendoj diqka mė tė mir nė jet qė tė vdes pėr ty i dashur , Sepse jeta ime pa ty nuk ka kuptim. mė mungon shumė, ani kisha dėshir qė tė jem pran teje. *
| |
| Titulli: Re: Poezi Mbi Dashurine E Int ..... Wed Oct 03, 2007 2:02 am | |
| DY FJALĖ Dy fjalė qė tė gėzojn dy fjalė qė tė hidhrojnė , dy fjalė qė tėr jetėn ta ndryshojn dy fjalė qė kan domethėnjen qka ndi unė pėr ty , kėto dy fjalė dua qė tė mi thuashe edhe ti! dikushė thot se kėto dy fjalė nuk jan shumė, por kan shumė rėndėsi , me kėto dy fjalė mundesh ta ndėrtojshė njė ardhmėri , edhe pėr kėtė dua tė ti them ty kėto dy fjalė i dashur TĖ DUA
SMUNDEM TE HARROJ Si mundem tė harroj njė djalė qė e kam dashur e ti si mundesh tė harrosh nje vajzė qė nė zemėr tė ka mbajtur , Si ke guxim tė harrosh atė qė kurrė stė ka urrejtur Si ke force tė largohesh nga ajo qė tė don pėr jetė? * Tė kam larg! Tė kam aq larg i dashur por prap tė dua! Ti nuk lajmėrohesh, pse mė ke harrua? Cka bėra keqė qė mė nuk mė don apo ndoshta ke qjet tjetrėn qe mė shumė e dashuron? Si i harrove ato ditėt sė bashku? A mund tė na sjell zoti dashurin e pėrparshme? Ne mendjėn time tė kam vetėm ty Nė zemrėn time tė ndjej vetėm ty Tė luteėm zemėr mos mė harro dhe lajmėrohu nėse ke kohė! * Dashuria Dora mė shkruan Zemra mė lėndon, mė shkruaj i dashur nė qoft se mė Don! * Mbi detin e qetė.... Mbi detin e qetė lunnduronte njė fletė mbi tė ish shkruar "Tė dua pėr jetė" Po se besove, puth buzėt e mia qė tė kuptosh se ē'ėshtė dashuria.* Tė dua aq sa mė do* ti mua, dhe do tė dua gjersa tė tretem nė qoftė se me ty do tė mbetem. * Tė Dua! Sikur qelli te ish letėr dhe deti tė ishtė bojė, nuk do shkruaja azgjė tjetėr vec se ty i tė dashuroj. E di qė sje pėr mua, po desha tė tė them "TĖ DUA"*
Mos bėj! Mos bėj qė jeta ime tė duket kot,mos bėj qė nga syt e mi tė dalin vec lote. Mos bėj qė vdekjėn ta kėrkoj,se vetėm e vdekur mund tė tė haroj.
Ruaje kujtim nga shpirti im! Lexo kėtė mesazhė qė del nga shpirti im e nė me do ruaje si kujtim Grise nėse s'mė do, bėje cop e therime, po ta dish bashkė mė tė ke thyer zemrėn time. * Digjem pėr ty! Mė fal njė buzqeshje zemrėn mos ma lėndo, mė thuaj dhe njėherė tė dua dhe fort mė pėrqafo. Z'dua ta di se cila je, kjo zemėr pėr ty po rreh, ky sy pėr ty po qan, sepse dua tė tė kem pranė. Nėse njė ditė do bėhem hi, ta dish se jam gjegur pėr ty. * Tė dua shum Unė stė kėrkoj tė mė duash shumė, por tė paktėn ēerekun nga sa tė dua unė. Ndoshta t'jetoj pak se jeta rrjeth si lumė, ku i dihet jetės ndoshta s'jetoj dhe shumė. Me ditė apo me vite, por sa te jetoj, vec teje tjetėr kurrė s'do dashuroj. * Shpirti im Shpirti im lėkundet si tėrmet. Atė ditė qė do me dashurosh nė botė do bėhet qamet. Tė betohem me Zot e se ty tė dua pafundesisht. E dashura ime tė lutem kthehu pėrgjithmon se zemra ime ty po tė kėrkon. Unė pėr ty shumė po vuaj e kėtu pa ty vetja mė duket e huaj.
Meritoje dhe mere Mos e merr tė bukur se tė tradhėton, mere tė thjeshtė, ashtu sic e meriton.
Dua veē njė ēast! Veē njė ēast do doja, veē njė ēast zėrin ta dėgjoja, do tė doja veē fytyrėn ta shikoja, do tė doja veē njė ēast me ty tė qėndroja, do tė doja veē njė ēast puthjen tėnde ta shikoja, do tė doja veē njė ēast dashurin ta kujtoja.
Dashuria jonė Lulja cel --> thahet, uji gurgullon -->* ftohet, aklispsi fillon --> mbaron, Dashuria jonė lindi dhe do tė ngelet pėrgjithmonė.
E humba dhe vetveten Duke* humbur* ty E* humba* dhe veteveten Dhe* tani* spo* gjej* dot As njėrėn* as* tjetrėn.
Mes akullnajave tė shpirtit Mes* akullnajave* tė* shpirtit Vrapoja, Tė* gjeja* vullkanin* e* dashurisė. Por mė* kot* mė* kot* u* lodha Mes* akullnajave* vullkan* skish. Njė* fjalė* e pathėnė* mbeti. Njė* varg* qė* kurrė* nuk* u* shkrua, Kujtimin* tėnd thellė* nė* zemėr Groposur Pluhuri* I* harresės* e* ka* mbulua Unė* hesht* ti* hesht Kush* tė* flasė? Unė qesh* ti qesh Kush tė kujtojė Tiktakėt* e* zemrės Qeė* nuk* pushojnė? * Bukuria! Njerėzit* nga* bukuria* mos* I* shiko Se* ajo* shpejt* tė gėnjen Tė tjerat* shihi* dhe* mendo Pastaj* thuaj* mė pėlqen * Bukuria! U prish bota, u prish dynjaja, dhe hupi krejt marrja. Ra fustani, dul miniqi, ma shum se shkolla, punon kafiqi. Del plaku ne qershi, e hek plistin mu ba mafi....!! * Dhimbje nė Zemėr Avione* qė* ulen Tė* tjerė* qe* ngrihen Valigje* qė* zbrazen Ėndrra* qė* fiken Sy* tė* pėrmalluar Njė* lot* I* patharė Buzė* qė* dridhen E* sthonė* dot nje* fjalė Njė zemėr* e* lodhur Nga* zhgėnjimi* tkurrur Njė* ėndėrr* e* tretur Nė shkretirė* nė* pluhur Njė* yll qė* mė* ndjek I* heshtur* nga* lart Me* lodhi* gjithcka Shpirti* mu* plak Mė* lodhi* ky* fat Mė* hedh* e* mė pret Dhimbja* sot* qan Mė* lodhi* kjo jetė.
Kush? Kush troket sonte nė derė? kush me fal pak dritė nė terrė? kush jeton sonte pėr mua? kush mė thotė sonte TĖ DUA?
Nė udhėkryqin e zemrės time! Nė udhėkryqin e zemrės time, Ke kujdes. Mos e humb rrugėn, se aty tė pres.
Loti I ra zemrės e biroj, I ra gurit e shkatroj, I ra lules e vyshku, I ra hekurit e dryshku.
Tė vėshtira jan ditėt Tė vėshtira jan ditėt, kur syri tė loton, kur zemra nuk e gjenė atė qė shum e don.
Helmi i zi E kam njė kuti me helm tė zi Nėse do tė fejohesh pėr tjetrin unė do ta pi!!! * Dashuria Kur tė pash mė lindi simpatia Kur mė buzėqeshe e dita se qenka dashuria, por kur mė fole e dita qė dot mė thuash TĖ DUA kėt e vrejta nga buzėt e tua. * Mė the..... Mė the I LOVE YOU mu duk fjal pa kuptim, Mė the TI AMO mu duk mashtirm, Mė the ICH LIEBE DICH syt mi qorove Mė the TĖ DUA zemrėn ma gėzove
Nė emėr..... Nė emėr tė jetės Jeto pėr mua! Nė emėr tė dhimbjes Vuaj pėr mua! Nė emėr tė dashuris Mė thuaj TĖ DUA! E kur tė vdes un Ti tė jesh me mua!
Njė kėshill Njė kėshill: ke kujdes! Njė kėrkes: mos ndrysho! Njė dėshir: mos mė harro! Njė genjeshter: nuk tė dua! Njė e vėrtet: mė mungon pėr jetė!
Dy zemra Dy Zemra lindin Dy Zemra qeshin Dy Zemra qajnė Dy Zemra vdesin.
Nuk mė duhet Nuk mė duhet kjo jetė Nuk mė duhet kjo rini Kur s'tė kam afėr meje Gjithmonė do tė vuaj pėr ty * Mos i beso askujt Mos i beso askujt, e mos e urrej veten por mė beso mua, qė pėr ty e jap jetėn. Edhe pse je larg, asgjė smė pengon. Largėsia na ndan, Dashuria na bashkon!
Unė pėr ty Unė pėr ty e shes traktorin, me gjith okumllatorin, oj prepalic, si ma preve zemren me brusalic, tu m'shetit naper ulic, me kolic ma theve komen, me bone pėr n'bullnic!
Pyete Zemrėn tėnde! Nėse je i vetmuar, nėse je nė mendime, pyete zemrėn tėnde! A e don zemrėn time? E kam njė dėshirė, ėshtė shumė e thjesht, tė isha afėr teje, tjetėr s'kisha desht!
Nė mesin e natės Nė mesin e natės, nė terrin e zi, unė rri e zgjuar, dhe mendoj pėr ty!
Pa ty! Pa ty bota e humb kuptimin, pa ty dielli e humb shkėlqimin, pa ty dita mė erėsohet, pa ty nata nuk kalohet, pa ty ėndra nuk ėndėrohet, pa ty zemra mė helmohet!
Ti fali Ti fali syt, nėse ti i shikon! Ti fali duart, nėse ti i shtėrngon! Ta fali shpirtin, nėse ti mė pėrqafon! Ta fali zemrėn, nėse ti mė don!
Tė DUA Tė dua - mė don tė kujtoj - mė kujton tė kam nė zemėr - nė zemėr mė ke! por e keqja ėshtė, se larg meje je!
Zemra zemrės Zemra zemrės po i thret, hajde hajde mos rri vet, le tė gzohen zemrat tona, se krejt bota ėshtė e jona!
Dėshiroj Dėshiroj tė shof me sy, tė mos mė djeg malli pėr ty, sikur tė isha reze hane, do tė hi nė dhomėn tande, vetėm ta dish se sa tė dua, s'do tjetosh as njė orė pa mua!
Kur tė pash Kur tė pash mė lindi simpatia, kur mė buzėqeshe e dita se qenka dashuria, por kur mė fole e dita,* qė do t'mė thaush tė dua, kėtė e vrejta nga buzėt e tua!
Hapi krahėt shpirti im! Hapi krahėt lartė nė qiell, ti pėr mua je diell, por e lumtur prap nuk jam, se TY afėr nuk tė kam!
Tė dua.... Tė dua, pėr ty vuaj! Tė dua, pėr ty shkruaj! Tė dua, pėr ty ėndėroj! Deri nė vdekje ty s'tė harroj!
Do tė flas pėr ty! Unė jetoj, se tė dua shum! syt e tu, i shoh edhe nė gjum! Jetėn do ta jap, pėr tėnden dashuri! nė varr kur do t'mė pyesin, do tė flas pėr ty!
Sy....! Sy tė zi ka plot, por ata jan tė kotė, i vetmi pėr mua, je ti nė kėt botė!
Zemėr.......! Mė mir i varfur, zemėr PATRIOT! Se sa i pasur, e zemėr IDIOT!
Malli pėr ty! Malli pėr ty, frymėn mandali! Eja tek unė, njė puthje ta fali! Kur t'mi puthish buzėt e mia, e din o shpirt, qka ėshtė dashurija!
| |
| Titulli: Re: Poezi Mbi Dashurine E Int ..... Wed Oct 03, 2007 2:03 am | |
| SI NDIHEM PA TY
Ku me ike ku humbe ku u trete nje plage ne zemer me mbete nje zjarr qe kurr nuk shuhet nje emer qe perjete ruhet
Se di c'me ndodh kur jam me ty Kur me shikon me ata sy Kur me buzeqesh me ledhaton Koke e kembe ti me pushton.
S'e di se c'ndjen kur me ke prane Kur te dy vetem rrime menjane Kur koken ve tek gjoksi im S'e di a e ndjen shpirtin tim ?!
S'e di c'mendim ke ti per mua Kur te shtrengoj por s'them te dua Kur them se vdes per buzet e tua S'e di a me beson ti mua?
S'e di c'do te ndodhe me ne te dy Sikur te mos jem me me ty Sikur kjo ender te ndalet nje dite S'e di a do te shoh me o drite?
S'e di pa ty ēdo bej o yll Pa ty kjo bote me duket nje pyll Pa ty kjo bote s'do kete kuptim S'e di o fiksim i trurit tim.
S'e di valle a do te duroj Pa e puthur me ate goje Pa e prekur me ate dore S'e di a do ndjej me nxehte a bore.
S'e di sa gjate do te vazhdoje Por di sa shume te deshiroj E di sa shume ti me gezon Kur pak vemendje me kushton.
E ndjej se shume do te te dua Sa kohe keto buze do me puthin mua Sa kohe qe zemra do t'me punoje Emrin tend do te kem ne goje.
S'e di sa shume do te zgjase kjo jete S'di si do shkoje ne te vertete Por diēka di me siguri : Ajo qe dua je veē.......... Ti. * Gjithere matem me te thene se sa shume vuaj per ty me tu rrefyer me vjen rende eshte ky mall per ata sy. Per ata sy* me pervelon mua e s'me len askund te qet sot nuk din me ndriquar as nje YLL e as HENA vet . Sa here ne ty kam kerkuar me gjet ngapak ngushellim ,gjithhere shpresa me eshte nderruar ,me eshte kthyer ne deshperim.Gjithere matem me te thene ,dhembja ime eshte sa nje mal gjithere kerkoj uje me me dhen po me thahet me buze q'do fjal..dhene * Kush Po flet Kush po flet valle? ne mesin e ksaj bote.. je ti vete ? apo veq hija jote? Kush po qane valle? ne rrugen e ngushtuar.. jane lotet e mi? a nje uje i turbulluar? *Kush po vuan valle? ne hijen e kesaj nate vuaj une nga dashuria qe dikur per mua e pate.. Kush po flet me mua ? e une nuk po e degjoj kush po me shkruan vargje qe tash po i lexoj *Kush po me pershendet? me** bujare kush emrin time e therret? nje vajze shqipetare Vetem nje fjale nga ti e kerkova ajo ishte fjala te du por mbeta me pergjigje negative pa asnje shikim nga syte e tu
S`e di c`mčndim ke ti per mua Kur te shtregoj por s`them te dua Kur them se vdes per Buzet e tua Se di a me beson ti mua ??
Tė dashurosh njė vajzė Do tė thotė ta duash ma shumė se jetėn Tė mos ndėgjosh fjalėt e botės Por vetėm tė vėrtetėn Ta dashurosh njė vajzė do te thotė ta shikosh nė sy Ta dashurosh me gjithė forcėn e moshės Tė mos kesh pėr tė xhelozo Tė dashurosh njė vajzė Mos kujto se ėshtė e lehtė Se me tė do tė kaloni diēka tė madhe Qė quhet JETĖ !!
Njė lule u cel ne zemrėn time, Njė trup u shtri mbi mua, Njė dorė mė pėrkedhel ėmbėl, Njė zė me thotė tė DUA.
Ku je sonte me ka marr malli Dashurija jote shpirtin ma kalli Eja ti moj bukuri se une po Jetoj vetem per ty Moj bukuri se ti e di se sa te dua une ty!
Ti je shpres Ti je gzim Ti je loqka e shpirtit tim Tč kam hen e tkam drit Tč kam zemer tč kam shpirt Mbes me shpres dhe pa durim Qč tč bahesh fati im
Zemra ime troket Me shpejtėsi E syt shkėlqejn Si ylli nė gjithėsi
Dua tė pėrqafoj Tė pėrkdhel e ledhatoj Qė trokitjet e shpejta Tė zemrės ti ndaloj
Dua qė flokėt ti lėmoj Buzėt ti shijoj E tė them Se tė dashuroj.
| |
| Titulli: Re: Poezi Mbi Dashurine E Int ..... Wed Oct 03, 2007 2:04 am | |
| Mallėngjimi... Seē mė flaku mendja Atje larg te ti Sa e freskėt mė vije hija Pėrqartas po flisja N'dritare vėshtroja me nostalgji Mėngjesi po afrohej E zėri tė ishte ngjizur ty...
Mendja mė iku pėr tė satėn herė E malli kėrkonte njė rimė Pėr lulėt qė ikėn n'pranverė Vallė pėrse ikėn tė gjitha... Asgjė mė nuk vijnė Nuk tė ē'mallė shiu Dielli as fjollat fėrfėllimė...
As zogjėt me cicėrimėn e tyre Jehonėn e kėngės nuk pėrēojnė As zėrat e mbytura nė telefon Largėsitė nuk i shkurtojnė... Dhe unė gjithandej e heshtur mejtoj Nėn avujt e kafesė qė mė ngacmojnė...
E ti as vetė nuk di ēfarė tė mundon Sa mallė e nostalgji ditė e gjatė... Ti pėr tė satėn herė kėrkon gjurmėt e hapave Qė era po i bartė e shiu po i rrėnon...?!
Nostalgji... Rrugėve tė Gjermanisė, E lashė urrejtjen dhe dashurinė, Tė humba ty... Aty ku dielli ėshtė sinonim, Aty ku jeta ishte kėrcnim, Mėrgimtare, nė derte e halle, Vetėm rrugėt e Gjermanisė e dinė hallin tim... E tretur si pshėrėtimė, E ringjallur nė urrejtje, E humbur nė heshtje, Nė kėtė botė humnerė... Dhe ēdogjė pluhursi, Ku mund tė gjej veten, ku mund tė tė gjej ty?! Si mund ta gjej kuptimin, tė vėrtetėn, Ku mund ta gjej shkakun, arsyen, jetėn, Ku ta gjej dashurinė, ta mposht vdekjen...?!
DUHET TĖ VAZHDOJ PA TY... Shtėpi tė heshtura, Nėn qiellin e rėnduar, Shiu dhe Unė, Tė ftohur nė vetmi, Nė kėtė qytet qė asgjė s'ka marrė nga ti.
Nė pritje harrova hapat e tu, Mė ngjan si ėndėrr, Eh ...! kur largohesh ti... Mė duhet tė filloj pėrsėri, Mė duhet tė vazhdoj pa ty...!!
JAM UNĖ...! Kur tė marrė malli Pėr mua
Ngrije kokėn lartė Yjet shiko. Ai qė shėndritė mė shumė, Mos harro Jam unė
!
Kur tė marrė malli Pėr mua
Pranė detit shko, Valė e madhe kur tė ngrihet, Mos u largo Aty malli fshihet Jam unė
!
Kur tė marrė malli Pėr mua
Radion hape Ndiz edhe njė cigare, Pėr tė mė kujtuar Dhe ēoje tek stacioni im I preferuar
Kėngėn e parė kur tė dėgjosh Jam unė
.!
Merr frymė thellė Ajri jam unė... E malli mė nuk do tė pėrvėloj Nė qelizat e trupit tėnd Jetoj... ekzistoj !
Tė bardhė merre kėtė letėr... Sa e ėmbėl aq e idhėt ėshtė dashuria rrodhėn kėto fjalė spontanisht ishin kėto fjalėt e mia qė shkrova mbi xham me gisht.
Filloi pa dashur tė mė dridhet dora dhe trupi m'u bė mė i ftoftė se bora dhe letra ime u bė e kotė mbi tė pikuan dy pika lotė.
Andaj tė bardhė merre kėtė letėr se tani do mė kuptosh edhe ti pėr dashuri tė shkruaj njė herė tjetėr kėtė herė pranoj lotėt e mi....
Dashnorė Tė Vjetėr Unė Dhe Ti... Dashnorė tė kahershėm, unė dhe ti... Tė dashuruar nė njėri-tjetrin marrėzisht, tė ndarė tmerrėsisht. Ėndėrrohemi ēdo natė, kėrkojmė aromėn dhe ngrohtėsinė e njėri-tjetrit... Mes nesh barrierat qė kurrė t'i tejkalojmė nuk arritėm dashuria ime e vetme... Nė vargje poezie tė futa, kėngė thurra pėr ty e pėr mua, dashurinė e brishtė, dėshirėn , mallin... Gjithmonė dėshiruam njėri-tjetrin, por kurrė nuk e patėm, Dashnori im i vetėm... Mbase nė amshim do takohemi, larg njerėzve dhe kėsaj bote, do tė duhemi nga fillimi unė dhe ti... Dy dashnorė tė vetėm unė e ti...!!!
Loti i Dashurisė" Ra loti pikoi iku dashuria e fshehur nėn hijen e mobesimit qau zemra shpirti vajtoi kėndoi zemra me nota vajtimi!
U shemb ndjenja vdiq ne zemėr qielli u pėrmbys nga dhembjet dėshpėrimi! Do vdes nė shpirt, thellė njė emėr i tretur i humbur si njė lotė jetimi!
Kam mallė vuaj, dashuroj se di, ikjet e pafund dashuri e fikur! Ti do jesh gjithmonė nė lotėt e mi sa tė desha ty... kurrė s'ke pėr ta ditur!
Cfarė ndodhi me yjet pse humbėn shkelqimin, ēfarė ndodhi me diellin pse nuk bėnė mė dritė, ēfarė ndodhi me ty ku e le betimin, ēfarė ndodhi nė zemrėn time - kurrė s'ke pėr ta dit?!
Ra loti pikoi u ngul nė shpirtin tim zemra filloj vajin - me kėngen e mallkuar! Unė tash jam e vdekur pa ty... njė lotė dashurie - njė lotė i harruar.!
"Natė e pa fund" Sonte njė zjarr e kam nė zemėr Endem e pashpresė, vallė ku je o shpirti im Loti mė pikoi, tė thirra nė emėr Rrugėt e shkreta mbytėn zėrin tim?!
Dritare e mbyllur adresė e pashkruar Kėrkoj unė e mjera si njė zog e trembur Puthje e padhėnė zjarr i pashuar Zemėr qė vuan nė shpirtin e shembur.
Loti mė pikoi, nata me mu foli Yjet lart nė qiell qanin bashkė me mua Nga thellėsia e shpirtit veē njė fjalė mė doli Hape dritarėn tėnde, se e dinė shumė mirė se sa tė dua...
Heshtje e strukur nė natėn e pa mbarim Tė ftohtit e natės e vrau zemrėn time Lotėt unė i derdha pėr ty shpirti im Dritare e mbyllur dashuria ime!
Poshtė dritarės tėnde zemra mė pushoi Syri im me lotė deshi tė tė fliste Fjala nė fyt mė mbeti, shpirti mė vajtoi Dritare e mbyllur ai mė s'mė priste.!
"LOTĖT E SHPIRTIT TIM" E pėrlotur e fyer me zemrėn e coptuar dashuri e pastėr sonte pėr ty vuaj! Krenari e shqyer shpirt i sakatuar loti s'do pushoj me vite - me muaj!
Lotėt qė unė i derdha, ty nė shpirt s'tė kanė prekur vaji i shpirtit tim pėr ty ėshtė njė lojė lulėt mbi zemrėn time tė fyer tė vdekur ikja e pakthim mė vrau mė thėrmojė!.
Hapu o varri im i ndjenjave tė mia digju shpirti im flakėve tė dashurisė ai kurrė s'mė ka dashtė, e mua po mė vret vetmia zemrėn ma mbuloi hiri i padrejtėsisė!
Shkretėtirė e pafund, pa ty mė duket jeta ēofsh i lumtur ti mbi vajin e shpirtit tim plagė e zemrės time, duke qarė unė mbeta vdekja m'u afrua jeta s'ka kuptim!?
Puthje e Pafajshme... Afėr shpirtit tim fshehurazi kalove buzėt flakė tė kuqe si trėndafil tė ngjashme tė putha me shikim s'e di ēfarė mendove mė fal zemra ime ishte puthje e pafajshme!
Puthje me shikim e bukur tunduese u afrove afėr hyre nė shpirtin tim zemrat u tėrbuan dashuri pėrveluese buzėt flakė ndezen puthje pa mbarim...
Nė thellėsi tė shpirtit do jetė e perjetshme brishtėsi e shkruar nga zjarri i dashurisė pafajsia e puthjes do jetė e pavdekshme ėndėrr qė jeton nė qiellin e lumturisė...
" DASHUROJĖ DHE VUAJ " Ti je si njė ėndėrr e zhytur nė mistere, tė kam shumė nė shpirt apo je i huaj, me harresėn tėnde zemrėn time therre, lotėt kam nė sy, dashuroj dhe vuaj?!
Nė thellėsit e shpirtit, nė brengat e jetės, nė netėt pa gjumė dashuri e parė, mallkon pabesinė zeri i tė vertetės, loti qė pikon kurrė s'ka pėr t'u tharė!
Ti si besove zemrės e mbyte ashtu pa pritur, me njė thikė nė zemėr vrave dashurinė, do qaj pėr gjithė jetėn si fėmijė i mitur, shokė do kem trishtimin tė dashur vetminė...
Fjala e zemrės time pėr ty ėshtė e huaj, "tė dua" si shpirtin tim, prandaj dashurojė dhe vuaj...!
| |
| Titulli: Re: Poezi Mbi Dashurine E Int ..... Wed Oct 03, 2007 2:05 am | |
| Ndjejė nė zemėr... Sonte u shfaqe pėrsėri nė mendjen time, por nuk mundem tė tė fajsoj.! Ndjejė nė zemėr, njė dritė tė fuqishme qė mė hyri thell nė shpirt dhe qė ēdo ditė mė bėn tė tė dua edhe mė shumė... Por ti nuk je mė kėtu ke humbur, je tretur nė mjegullėn e tymit tė cigarės tėnde! Ike nė njė rrug qė as ti nuk ia sheh fundin e tė duket se ke arsyje dhe ikė nga unė, po sikur tė isha njė bishė e egėr dhe se ke frikė nga dashuria ime e pa fajshme... Dhe prapė unė do tė tė shoh atje larg tė shoh duke ikur, duke vrapuar dhe duke kėrkuar njė lule qė mos tė vyshket sikur unė qė tani u vyshka. Edhe sonte shoh sytė e tu qė mė shoqėrojnė nė ēdo skaj tė dhomes e shoh zemrėn tėnde kėtu afėr me mua nė errėsiren e kėsaj nate tė pa fund... Dhe mos harro ēdoherė tė shoh nė jetė dhe ardhmerinė time... tė shoh pranė rrugės ku unė filloj te eci... E ti shko, shko... ik nga unė ik e mos u kthe kurrė, edhe pse unė tė shoh, tė ndjejė, tė dua akoma gjithmonė, prandaj ti mos ndalo, sepse pėr mua kurrė s'u bėre burrė!!! Shkooooooooo shkoooooooooo...........!!!
" Sikur..." Sikur, zemrėn tė ma hiēnin, unė pėrsėri ty do tė tė doja e sikur dy sytė tė m'i verbonin, pėrsėri unė ty do tė tė shikoja... Sikur, duart tė m'i lidhnin, pėrsėri unė pėr ty do tė shkruaj edhe sikur tė vdisja qė sot, pėrsėri shpirti im, pėr ty do tė vuaj... Sikur, kėmbėt tė m'i shkurtonin, nė qytetin tėnd unė pėrsėri do mund tė vija, edhe trurin po tė ma shkatėrronin, ti gjithmonė do tė ishe nė mendimet e mia... Sikur, edhe veshėt tė m'i shurdhonin, pėr mua kjo s'do tė ishte e rėnd, sepse unė pėrsėri do tė dėgjoja, ēdokėnd qė pėrmend emrin tėnd....
" Zemėrimi yt..." Si diēka normale mbi mua i lėshon fjalėt, harron se nė shpirt ato fort mė vrasin, fjala ik si lumi... kurrė ajo nuk ndalėt, fjalėt qė lėndojnė... fjalėt qė bėrtasin.!
Nė gjumin e natės, diēka tingėllon, s'e di pse nė zemėr vuaj pėrsėri, ti me zemėrimin tėnd sa shumė mė helmon, sa ndjenja i vret nė zemėr... jo jo kėtė ti s'e di!!!
Fluturon dhe ngulėt thellė nė ndjenjėn time, fjala e thėnė vend i lenė zemėrimit dhe njė natė pa gjumė... njė natė me mendime... Atėherė kur zemra tė qetėsohet, vend si lenė pendimit.!
Ti..... Ti je jeta ime, por dhe loti im, je puthje pafat diku nė shpirtin tim, tė vrarė, tė coptuar, mbytur nė mallėngjim qė vuan nė lindje, pėr ty nė perėndim... Ti je si ajo dallga nė detin e qetė qė vjen krejt papritur dhe frymėn ta merrė... Ti je drita e pafund nė qiellin pa jetė, ... mbas teje zbrazėti, qetėsi e vetėm terrė!!!
VETĖM TY SYTĖ E MI DO T'I FALI.... Ti je njė lotė qė pikon nė mua, Ti je njė lotė i nxehtė valė, Njė lotė i patharė qė shumė e dua, Kur pikon ēdo dhembje m'i n“dalė... Ti je lotė me plotė hidhėrim e gėzim, Cdoherė pikon i bukur si kristali, Qė kurrė s'pushoj nė syrin tim, Vetėm ty sytė e mi do t'i fali... Ti je njė lotė shumė larg nga unė, Nga sytė e mi kurrė nuk u trete, Ti je ai loti qė e dua shumė, Nė zemėr gjithmonė mė mbete...!!!
" TI JE LOTI QĖ MUA M'I LANĖ SYTĖ " Ti je drita qė natėn ma bėn ditė, Ti je loti qė mua m'i lanė sytė, Ti je larg si njė ė“ndėrr qė mė vjen, Zemrėn time pa pritur e rrėmben... Ti je njė lotė i vetmuar pėr mua, Ti je njė lotė qė nė sy mė ndalet, Ti je lotė zemre qė kurrė nuk u shua, Vetėm ty tash zemra tė falet... Mė fal se ndoshta po tė lėndoj, Me fjalėt qė tani po t'i shkruaj, Me kėtė vetėm deshta tė tregoj, Se kur tė takoj ty harroj qė po vuaj...!
Vraje heshtjen... Pse rrinė i mėrzitur, ma falė atė buzėqeshje, hape zemren mor, mjaft ndejte nė heshtje...
Hejjj, s'ėshtė turp tė duash, mos mė rri i strukur, ndėgjo zemrėn tėnde, mos hesht, qeshu i lumtur...
Vraje, vrajeee heshtjen,, mos m'u mbyll n'mendime, qeshu pėr tė ardhmėn, ndėgjo fjalėn time....
Jo veē pėr njė ditė, as pėr pesė a gjashtė, unė tė dua pėr jetė, gjithmonė kam me t'dashtė....
Jeta ėshtė e shkurtėr, mos kujto tė djeshmėn, jeto jetėn tėnde, pėr tė sotmėn e tė nesėrmėn...
Nėse
Nėse ditėve tė ardhshme, kėndej dukem rrallė, ta dish se mė mungon, dhe nė shpirt ndjej shumė mallė
. Nėse shkruaj pak, dhe rrallė kėtej kaloj, prapė jam ajo e djeshmja, dhe tė dua njėsoj
. Nėse kur je kėtej, e tė mungon fjala ime, mos mendo se s`tė dua, kujto zemrėn time!
E nėse gjatė s'dukem, ndoshta me javė e muaj, tė lutem kujtom, mos harro mė shkruaj!
. Nėse shumė ke mallė, dhe pėr mua mendon, tė lutem mos vuaj, me thirrė nė telefon..... Dhe nėse tė vuan shpirti e pėr mua ndjen mallė, kudo nė botė po tė jeshė, mė thirrė, kam me tė ardhė.....
O Vdeksha Pėr Tyyy... O vdeksha nė prehėrin tėnd, u bėfsha unė tokė pėr ty, mos i gjetsha kurrė vetės vėnd, nė vdeksha pa tė pa me sy! O kurrė unė dritė mos pafsha, u shkrifsha si fluskė dėbore, nė mbetsha pa dalė me ty, pa t'folė pa t'kapė pėr dore... O kurrė qetėsi mos paqa, mos i gjetsha kurrė vetės vėnd, pa shiju buzėqeshjėn tėnde, pa u tretė n'krahėrorin tėnd... Jo, jo pa ty mos jetofsha, u digjsha nė ferr e pa shpresė, nė mbetsha pa shiju shpirtin tėnd, pa tė dashtė, pa tė prekė s'mund tė vdesė! O Zottt, pa ty s'mund tė jetojė, qetėsi s'gjej dot nė asnjė vėnd, u bėfsha shpresė e zemrės tėnde, u mbytsha nė detin e shpirtit tėnd...
Pseee???
Heshttt!! Dhe mos mė thuaj asnjė fjalė, Mė lerė me dhėmbjen time, Se fjala dhėmbjen s'ma ndalė! Ikkk!! Largohu dhe lermė tė qajė, Tė qajė dhe shfryej zemrėn time, Se lotėt mė s'mund t'i mbajė! Po pseee?? Po pse mė mashtrove, mė thuaj, Pėrse mė gėnjeve, pėrse, Pse po mė bėn tė vuaj?? Largohuuu!! Largohu e lermė tė vetmuar, Si munde tė jeshė i tillė, Unė kėtė se kam merituar??!! Mos folėėė!! Se kurrė mė s'tė besoj, Se mė vrave nė shpirt, mė mbyte, Ti e dinė se pa ty s'mund t'jetoj!! Shkooo!! Ik dhe harrom pėrjetė, Se ti s'mė meriton, Ik, mjaft mė, lermė tė qetė!!
| |
| Titulli: Re: Poezi Mbi Dashurine E Int ..... Wed Oct 03, 2007 2:05 am | |
| Pa titull!
Unė dhe Ti Njė jetė me dashuri!!
Ti dhe Unė Njė dashuri e pafund!!
Ti me Mua Mė don sepse tė dua!!
Unė me Ty Perjetė bashkė ne tė dy!!
Ne dy bashkė Tė dashuruar deri nė asht!!
Dhe sėrish unė... Moti s'isha kėtej, kaloi kohė e gjatė, pa tė shkruar njė fjalė, pa tė thėnė njė datė...
E sot prapė vendosa, tė t'i them ca fjalė, ta hapė zemrėn time, dhe ta shprazė atė mallė...
Ta shprazė atė zjarr zemre, qė nė shpirt ėshtė mbledh, si vullkan i ndezur, qė zjarr e flakė hedhė...
Dhe qė mė djeg shpirtin, dhe mė len pa gjumė, jo s'mund tė hesht mė, se tė dua shumėėėėė.
S'kam shkruajt disa muaj, provova t'harroj, po ēfarė t'u bėjė ndjenjave, kėtė s'mund ta besoj!
Ikin javėt, muajt, nga njė ditė nė tjetėr, n'vend qė tė shuhet zjarri, ai ndizet edhe mė tepėr...
Dhe provoj sėrish tė heshti, shkruaj ca fjalė nė letėr, por sot po vraj heshtjen, s'mund tė duroj mė tepėr.
Se jetojė pėr ty, unė shėrbėtore e vuajtur, qė ti tė gėzosh jetėn, veē ti t'jesh i lumtur.....!!!
MĖ KUPTO!!! Pranė teje kur jam, pranė meje kur je, po mė pikuan lotėt, mos mė pyet PSEEE?
Po mė pikuan lotėt, mos fol! Mė shiko, nėse mė dridhet zėri, mos mė thuaj JOOO!
Pranė meje kur tė ulesh, ma fshijė lotin tim, po tė deshti zemra, merrėm nė pėrqafim!
Nėse PO mė thua, thuaj se kurrė s`ėshtė vonė, merrem tė lutem afėr, mė mbajė pergjithmonė!
PĖR TY! Kisha dashtė tė jem zog, tė shkoi vėnd me vėnd, kur t`jesh i vetmuar, tė ulem nė krahun tėnd!
Kisha dashtė tė jem flutur, tė shkoi malė e pėrrua, nektarin e lulėve, t'ua falė buzėve tua!
Kisha dashtė tė jem lule, si lulėt nė pranverė, tė mė mbashė nė duar, tė mė marresh erė!
Kisha dashtė tė jem qiell, e shtrirė kėnd me kėnd, ngjyrat e ylberit, t'ia falė syrit tėnd!
Kisha dashtė tė jem hije, e kur je i fjetur, tė ulem pranė teje, tė tė puthė mbi vetull!
Kisha dashtė tė jem ėndėrr, dhe kur je nė gjumė, tė vijė tė mos tė lė vetem, se tė dua shumėėė!!!
PRAPĖ PĖR TY! Kur ulem, kur ngritem.. dhe shkoj, nė heshtje vetėm nė ty mendoj!
Si larg, si afėr... kur jam, njėsoj nė zėmėr te kam!
Kur mė shanė, dhe ikė... me vrap... njėsoj tė dua prapė!
Kur qesh, kur qaj, kur kėndoj... tė dua, tė dashuroj!
Lexoje shpirtin tim...! (Edhe pse e di qė s'do e lexon)
Prore do tė jetosh nė mua nė fshehtėsinė qė s'gjenė ngushėllim me ty tė jem dėshirova prejetėsi njerėzore- amshim ...
Ēdo gjė ėshtė jotja kur tė dashuroj edhe shpirti im pas teje nė shtegėtim por larg vetes pa ty tash jetoj dje e lumtur, sot vuaj nė mjerim!
Zėrin tėnd dhe tėnden qetėsi nė kėto netė shekuj tė gjata i dėgjojnė pranė dritarės tash vetėm yjet, hėna dhe nata ...
Pas hapave tua nė mugėtirė dikush vrapon dhe kėrkon ēare njėri-tjetrit i ngjajmė shumė mirė por ty ende s'tė gjeta fare.
Ēdo gjė e jotja pra dhe mė mashtron kur t'i ecėn mė dukesh se vallėzon nė shtatin tėnd aromė trėndafili e nė zerin tim veē kėngėmall bilbili ...
Shpesh mė vjen si hije e dlirė mbėshtjell me kaltėrsinė e qiellit nė sytė e tu puthjet me janė ngrirė pa ty do shuhej dhe rrezja e diellit.
Mė mirė njė fund me dhimbje, se njė dhimbje e pafund!
| |
| Titulli: Re: Poezi Mbi Dashurine E Int ..... Wed Oct 03, 2007 2:06 am | |
| Tė ndahemi...
Le tė ndahemi tani sa ka mbetur Nė lidhjen tonė pakė shkėlqim. Tė ndahemi pėrpara se nektari nė gotat tona tė ketė mbaruar. Tė ndahemi pėrpara se hėna tė perėndojė nė njė agim. Pėrpara se tė lindė dielli e njerėzit tė jenė zgjuar.
Le tė ndahemi tani sa ka mbetur nė buzėt tona tinguj e gaz. Tė ndahemi pėrpara se zemrat tona t'i pushtojė urrejtja. Tė ndahemi pėrpara se gjuha tė pushojė sė rrjedhuri mjaltė. Tė ndahemi pėrpara se nė gojė tė na ngrijė buzėqeshja.
Le tė ndahemi tani pasi dėgjoj zėra tė trishtuar. Tė ndahemi sa nuk ka ikur nga fytyrat tona drita. Tė ndahemi pėrpara se stuhia tė ketė filluar. Tė ndahemi pėrpara se zemrat tona t'i ka !ojė frika.
Le tė ndahemi tani si tė panjohur e tė harrojmė se ē'ndodhi. Tė ndahemi e ta lėmė tė nesėrmen tė lindė njė kohė tė re. Tė ndahemi me kohė tė mirė pėrpara se tė na prishet moti. Tė ndahemi sa nuk kanė filluar shtėrngata e rrufe.
Le tė ndahemi pra tani pasi kam ftohtė e frikė, tė lutem lerna. Na lerė ta braktisim kėtė vend tė errėt e tė kthehemi nga erdhėm. Tė ndahemi si tė panjohur para se tė na ndodhė mė e keqja. Pėrpara se urrejtja pėr njeri-tjetrin tė na e ketė pushtuar zemrėn.
Tė ndahemi sa ka mbetur pakė besim Tė ndahemi tė mos vuajė mė ky shpirti im Tė ndahemi natėn tė mos na shohė njeri Tė ndahemi, tė ndahemi tė tharroj ty.
Se kam tė lehtė ndoshta as dhe ti Tė ndahemi tė mos marrė mė vesh pėr ty Kur u bashkuam ish ditė me diell Tė ndahemi me dėshmitar hėnėn nė qiell.
Nė ndarjen tonė yjėt le tė bėjnė sehir Tė ndahemi natėn kėshtu ėshtė mė mirė Tė ndahemi sa nuk ėshtė tharė loti nė sy Tė ndahemi mbase ėshtė mė mirė pėr tė dy.
Tė ndahemi dhe le tė fryjė furtunė Tė kujtojmė veē ditėt qė u deshėm shumė Tė ndahemi e mos mendo pėr mua Ta fshijmė nga kujtesa fjalėn:"tė dua"..
Tė ndahemi nė fshehtėsinė mė tė madhe Mė pas t'i harrojmė kėto brenga edhe halle Tė ndahemi tė mos na shohė askush Tė fshihemi nė vreshta mbuluar me rrush.
Dhe qielli le tė ndahet atė natė Dita tė mos vije nata tė jetė e gjatė E ashtu tė lagur tė dy tė vrapojmė E njeri-tjetrin pėrjetė ta harrojmė.
Tė ndahemi dhe tė harrojmė ēdo gjė tonėn Tė ikim larg, sa mė larg ta hedhim kėmbėn Tė ndahemi dhe tė ikim sa mė larg mėrguar Ta fshijmė nga kujtesa kėtė ėndėrr tė mallkuar.
Tė ndahemi!
NE DASEM TE ME VIJSH
Do te thirri ne dasem te ma vesh duvakun mos me qaj ne sy me ma shtu marakun se ejotja isha ate dite sdo te jem pe rkrahut tim tjetrin do te kem ti mos shko mos u deshpero rri deri nefund NUSE me shiko mendo seti kishe per me qen ne vend te tij ku une do te jem mos qaj pe rmua mos thuj medet se ti me pate po me flake vet mos eshif tjEtrin jo me lakmi ai me fali zemren qe ma more ti e kur te ikin dasmort etjer kthehu em ethuaj pac FAT dhe nje her mos shko pa fjale pa me pershendetur du ta bej hallall per lotet qe kam derdhur pra eja ne dasem eja s ete pres sdua te shkoj nuse ti pa me buzeqesh.. Eja dhe shikom deri sa TE shkoj ate DITE do me shohesh por me s ebesoj kur TE iki une filloj qaj me ze deri ate dite me pate por kurre sdo me kesh mė
* Sonte ti je i lumtur dhe i lir zemer, * Dhembja ime ty te ben te ndihesh me mir dhe te jep qetesi * Ta beja rrafsh shpesh qe te mos te lendoja * E urt me ty shum gabimet ti duroja * Ta beja rrafsh shpesh por ti smershe vesh * Nga gabimet e tua ti kurr nuk ngihesh..... * Sonte un per ty nga dhembja do te pi * Ty ste kam vetem ne ket nate une jam * Un isha edhe nje emer me shume ne jeten tendeee
| |
| Titulli: Re: Poezi Mbi Dashurine E Int ..... Wed Oct 03, 2007 2:07 am | |
| SOT KE DITEN E MARTESES E UN FUNDIN E KSAJ JETES EDHE GURI SDURON KA ME PLAS ZEMRA IME SA SHUM TE KA DASHT
UN SI HEN E TI SI DJELL TI NE DRIT E UN NE TER E PER DARSEM TA QOJ SI DHURAT ZEMREN TIME SA SHUM TE KA DASHT
LET SHKATROHET EDHE BOTA SE KTO VITE ISHIN TE KOHTA QE TI FALA TY DHE JETEN TIME NE DOR TI TA LASH
Leter nga Varri Sot tė gjithė janė mbledhur Por nuk ėshtė ditė gėzimi Tgjithė janė te pėrlotur Pėr tmė quar tek Varri.
Sikur tkisha mundesin Edhe tju tregoja Se pa timėn dashuri Nuk munda te jetoja.
Mjaft mė oj Nėnė Mos ma laj trupin me lot Me dėshir time vendosa Tja jap fundin jetės sė kot.
Me njė cop letėr ta sqarova Dhe njė Amanet Nėnė ta kėrkova Dashurin time ta lajmėroni Dhe pėr vdekjėn time ta ngushlloni.
Ju lutem Nėnė atė mos e mallkoni Nuk ėshtė ai qė jetėn time morri Isha vet fajtore, dhe Zotin e luta Vdekjėn ja kerkova, se jetėn sun e ballafaqoja.
Tash dalngadal mė mbuloni me dheh Dhe e di se mė kthim mbrapa ska me gjet Oj Nėnė tė lutem mos mė qaj Se nė tjetrėn botė lumturin do ta gjaj.
Dheu e shtrengon fort trupin tim Dhe ja fali kėtė pikėllim Zemra ime nuk mund mė tė rrah Dhe ndjehem mė mirė sepse dhimbje mė ska.
Oj Nėnė falma kėtė gabim por vetvrasja ma dha Lirinė Ajo ishte gjėja qė frymėn ma ndali Sepse Jeta vetėm pikėllim mė fali.
Kam arritur nė kėt vend me lule Dhe gjithmonė do ta pres dashurinė time Ai do tė martohet dhe do ta harron emrin tim Mirepo unė do ta pres qė ta takoj nė qiellin tim.
Atėher do ti them: Pėr ty O Shpirt Jetės i dhash Fund Isha shumė e re dhe tė doja shumė Nuk pendohem aspak qė kėtė ta dhurova Sepse shumė tė kėrkova dhe mė nė fund tė takova **~~Gedichte~~** me mungon shpresa me mungon shoqeria me mungon nje zemer ajo eshte dashuria
tash mbeta pa shprese vetem te ti ndihm pres te lutem me ndihmo zot e mos me ler te vdes
zemra ime po vuan suri im po loton e qaj une dashurine qe zemra e kujton
ME DJEGI DASHURIA ME SHUME SE GJEG ZJARRI MOS QAJ KUR TE VDES AS MOS ME EJA TE VARRI
PARA SE TE NDAHEMI ME DUHET NJE GOTE KUR TA KUJTOJ NDARJEN TA MBUSHI ME LOT
NUK KAM ME FUQI TRADHTI TE DUROJ NUK KAM ME ZEMER TJETER TE DASHUROJ
BESOJ KESAJ ZEMRE TE PASTER SI LOTI SE DASHURINE TIME PER TY E KA FALE ZOTI
TI JE LARG E UNE PO PRES PSE TE JETOJ ME MIRE TE VDES NESE TI SJE NE SHPIRTIN TIM ZEMRA IME SKA SHERIM
MUAJ E VITE PO KALOJNE SI RRITET BARI NE LIVADHE ASHTU DHIMBJA IME PER TY PO ME BEHET ME E MADHE
DUA QE NJE QAST TE ME KUJTOSH MUA TE KUJTOSH DHE DITEN KUR TE THASH TE DUA
PSE ME LENDOVE AQ SHUME KUR TE DASHUROVA MARREZISHT VALLE KU GABOVA I MJERI QE M,E BERE ME GISHT
NESE JE E VETMUAR QENDRO NE KUJTIME SEPSE ATY AFER E NDJEN ZEMREN TI
NESE TE KAM DASHUR SI DY SYTE E BALLIT KTHEJU ZEMRES TIME MOS MERR RRUGE TE DJALLIT
Droga kushton shtrenjet qmimin nuk ia dij, nėse mė trradhton do filloj tė pijė.
Do tė behem Zogė ti sdo tė me njohesh do te vij ne dasmen tende kur ti te martohesh do ti bij daulles per lumturine tuaj e une e mjera gjithmone do te vuaj..!!!
Hekuri ndrryshket Lulja vyshket gjdo gje tretet por dashuria e pare ne ZEMER mbetet
Ti je zjarr e une e une jam prush ne te dy smund tna ndaje askush!!
Sa te bukura jane ditet e rinise askush smendon tjeter perveq DASHURIS!!
Ska lule pa zambak ska zemer pa gjak, ska dimer pa stuhi, ska rini pa dashuri Hekuri eshte metal qe kure nxehet lakohet Dashuria eshte simbol qe kurre sharrohet Te dua me don, nje shtyll na pengon na ndan perjete vetem vdekja dhe varri i shkrete!
Sa lule qelin mbi dhe te gjitha do te thahen por dy zemrat tona kurre sdo te ndahen Sikur dy + tri qe bejne pese nese eshte nevoja per ty do te vdes.
Mos ma ofro lulen qe ti marr ere, por ofroma buzen qe ta puthe njehere..!!
Me fal qe nuk dija te shkruaj kujtime por ti gjithmone je ne Zemren timeeee
Nese une kam vdeke e ti je gjalle kujtimet e mija perqafoj me malle!!
Dhe pse jemi large, me disa kilometra dashurine tone po e shprehim me letra!!!
Ne detin e qete kishte rene nje flete ne te shkruan Te DUA PER JETE!!!
Me nje plage ne Zemer me nje lote ne sy, po i mbyll kujtimet qe pata per TY!!
| |
| Titulli: Re: Poezi Mbi Dashurine E Int ..... Wed Oct 03, 2007 2:07 am | |
| POZIE
SYTĖ E TU-ASPIRIN GOJA JOTE-AMPICILIN DUART E TUA-ANDOLL ZĖRI YT I ĖMBĖL-SIRUP PĖR KOLL DESHA ME TĖ TREGUA SE JE ILAQ PĖR MUA
ERDHI DITA TE NDAHEMI FJALE E FUNDIT E VESHTIRE JO NUK KAM ZEMER E DASHUR ME TE THENE LAMTUMIRE
te duaa Ndegjoj keto fjale ne zemer smund ti mbaj po ta shpreh nje dashuri qe ne zemer per ty e mbaj.. Per mua lot nuk ka se une me kenge vajtoj vajin e mbaj ne zemer por ndarjen se harroj. Do ti kthej prap lotet qe i derdha dhe do ti mbylli keta sy se nuk e paske merituar qe te qaj une per ty . Per mua u shua qdo gje per ty mbeta njeri i huaj, tjetri po te pret ne dere ti po feston e une po vuaj Me premtime mos me mashtro eja te une nese me do te dua shume dhe po te pres ne preherin tend dua te vdes
V-tet me kalojne U-e mbetem i vetmuar A-pak nuk e di tash Jeten si me e kaluar ----- M-llkoj fatin tim E-e zemer skam sherim ---- Zemra per ty qane E-rin tend e therras M-repo nese sme kthehesh E-he une pas teje do te ngas,por R-aj veten se do te vras Tė dua tė pres
Nuk dua tė vdes Me ylzit e natės Unė tė pėrshėndes Kujto erėn e mali Kujto erėn e lehtė Kujto zemrėn time Qė tė don pėr jetė Ah sa natė e lumtur Ah sa natė e qetė Gjithmon mė kujtohesh
Nga ora 12-tė Tė dua pa masė Tė dua pa mbarim Tė dua mė shumė Se sa shpirtin tim Tė dua ,tė dua Pėr ty do tė vdes Por ti a mė don mua? Pėrgjigje po tė pres?
Nuk jam poet, tė shkruaj poezi Por fjalėn tė dua, E shkruaj vetėm pėr ty
Tė vėshtira janė ditėt Kur syri loton Kur zemra nuk e gjenė Ate qė shumė e don
Fjalėt e mija Ti aspak si kupton Nuk e din qė zemra ime Vetėm ty tė don
Sa yje ka qielli Nuk mundem mi numru Sa te don Zemra Ime Nuk mundesh me besu
Ne takimin e parė u digja si zjarrė, ne takimin e dytė te deshta si sytė, ne takimin e tret ne ZEMER me ke mbet Nė Kosovė kamė lind nė Kosovė jetoj jamė Kosovare askėnd se tradhtoj Zemra nuk me rreh Se nuk degjon Gezim Sepse ti mungon Ne Kraherorin tim
Une jam Pellumb Ti je Pedhumbesh Ne Zemren time Gjithmonm do te jes
S“te dua me zorė, as me interes por tė dua me shpirt deri sa tė vdes
S“tė mashtroj me shkrim s“tė mashtroj me germa tė dua nga shpirti te dua nga zemra
Eja me mua, se ty te kam shpes, eja me mua se pa ty sdu te Vdes ti je djelli qe mua me ngroh, ti je éndrra qe un shum e shoh!
Nese ndodh qe ta kuptosh sa lotin e kam derdh per ty do te kuptosh se te kam dashte dhe te dua perseri Te dua me Shpirt, Te Dua me Zemer, Kam Deshir qe ne te dy, Ta kemi te Njejtin Mbiemer Nuk te them te dua vetem ashtu kot, Por te them te dua me zemer te plot, Emrin ekam TE DUA Mbiemrin VETEM TY
Ste harroj zemer edhe ne varr kur hy!! Zemren ty ta dhurova Gjith naten pa gjum kalova Per ty krejt u tranova Dashurom mos ja nxerr fundin Se per ty e kalli krejt KATUNDIN
Edhe pse je larg, asgjė smė pengon.. Largėsija na ndan.. Dashurija na bashkon..!! Sa tė veshtira jan ditėt kurr syri loton, kurr zemra nuk e ka afėr ata qe e dashuron Mė fal qė tė shkruaj Mė fal qė pėr ty vuaj Mė fal qė jam dashuru Mė fal qė pa ty smundem me jetu... Qka don me tė than, Qka don me tė shkru, Qka don me teper, Se fjalen TE DU?
me mungon edhe qdo dite te kerkoj kam tere jeten qe veq ty te dashuroj spo e kupton loqk se veq ty te dua e jap jeten time, veq ti te jesh me mua Ėsht Zor nė Vetmi Ndihem keq une pa Ty Ti shkove mė Harrove Zemren Time e Lendove Ndarja jon ka qen e Rėn Nė Vetmi kur mė ke lėn Kalojn Ditet nė Vetmi ZEMER tash ku je ti?
| |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi Mbi Dashurine E Int ..... | |
| |
| | | | Poezi Mbi Dashurine E Int ..... | |
|
Similar topics | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
| |
| |
| |